Yersinia

Dobrý den, své první yersinie jsem měla před 26ti lety, a to 1:5600 a následně1:6200 byla jsme 2 měsíce na infekčním oddělení, neměla jsem zvracení ani průjem, jen teplotu a hrozné bolesti v břiše. Podávám Biseptol na který jsem nyní alergická. Ale nakonec jsem se dostala na 1:120. Dnes se měří jinak a bohužel mám opět stejné křeče v břiše, teplota 37.5 stále tak jak minule, nyní ale zvracení a průjem, testy IgA 7,398 pozitivní a IgG 0,907 hraniční....byl nasazen Ciplox 500 s tím, že bolesti v břiše které mám nejsou od yersiní, které toto dle infekčního lékaře nedělají.Což mě mate, neodpovídá to tomu, co jsem zde četla,ani jak jsem to měla já kdysi.Mám za to, že toto není odoborní, jelikož poslední věta, že výsledky tatko po novu neumí řádně interpretovat. Tj. vypadala jsem jak blázen, který si svou nemoc vymýšlí. Jak to tedy prosím je? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Žaneto. Vyšetření protilátek je jen nepřímý průkaz původce, nemusí to znamenat, že nemocí skutečně trpíte. Důležité je dát dohromady Vaše potíže, klinický obraz (čili vyšetření) a nález laboratorní, případně reakci na léčbu. Nepochybuji o tom, že se léčíte na infekční ambulanci, čili Váš infektolog by Vám k tomu měl podat patřičné vyjádření. Není možné se přesně vyjádřit a podat Vám exaktní vysvětlení v internetové poradně, když nemohu mít všechny výše uvedené modality k dipozici. Prosím obraťe se na svého infekčního lékaře. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: