Yersinie

Dobrý den,má dcera byla hospitalizována kvůli bolestem břicha, které popisuje jako křeče, které přecházejí do křížové oblasti.Bolesti trvají už třetí týden, v krvi byly nalezeny protilátky na yersinie typu IgG - vím že to znamená, že infekci už prodělala.Je možné, aby se tyto symptomy objevily až po několika letech po prodělané infekci? A je možné, aby se projevovaly i později, po přeléčení ATB ? Podle dostupných informací, jak taková infekce vypadá,jsem zjistila, že ji nejspíš měla před osmi - devíti lety.Od té doby se u ní při jakémkoliv dalším onemocnění objevovaly silné bolesti v kloubech a v oblasti páteře.Dcera je alergik, se sníženou imunitou. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den pan Šárko! Chápu Vaše obavy. Může to souviset s prodělanou infekcí yersiniemi a také nemusí. Při oslabené imunitě může být tvorba protilátek narušená. U Yersinií - yersinia enterocolica - jsou popisovány i bolesti kloubů. Vyčkejte na kultivaci stolice, pokud se dělala. Jinak dop. šetřící dietu a kvalitní probiotika. Akutní křečové bolesti možno řešit Algifenem. Problémy s klouby efektivně řeší Lavyl auricum, který si můžete případně objednat po bezplatné registraci na ordinaceupandy.lavylites.com Přeji brzké uzdravení. S pozdravem. Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: