Yersinie

Dobrý den,p.doktorko,chtěla jsem se zeptat,zda atb Ciplox 500 mi zabere na yersinie?A jak dlouho cca bude trvat léčba-mám křeče a průjem,někdy i nutkání na zvracení.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vážím si Vaší důvěry, ale pravým rádcem je Váš ošetřující lékař. Střevní infekce se zpravidla léčí antibiotiky na základě bakteriologického vyšetření- laboratoř dodává zároveň se stanovením původce i přehled vhodných léků, na které je původce citlivý. Při průjmech je podstatná tzv. rehydratace a realimentace- tedy důsledná náhrada ztrácených tekutin a iontů, je dobré pít mimo jiné minerálky, snažit se přes nechutenství nezastavit přísun stravy. Většinou jsou vhodným doplňkem probiotika, ať už v jogurtové formě nebo formou potravních doplňků.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Osm tipů pro nohy bez křečových žil
Články: Osm tipů pro nohy bez křečových žil
Nevzhledné „křečáky...
Opakující se potíže s močákem? Možná děláte něco špatně!
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Čtyři cviky pro bolavá záda
Články: Čtyři cviky pro bolavá záda
Bolesti zad patří mezi...
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: