Z břicha do nohy

Zdravím Mám bolesti v levo hodně dole v břiše a jdou mi do levé nohy čarou jakoby žilami do vnitřní strahy stehna. V tom břiše mám pocit že to začíná. Někdy mi to jde i níž až do lýtka.V té noze to je bolest jako by mě bolely žíly. Ale mate mě že mě moc nolí to břecho k tomu. Mám pocit že to je spolu propojené, Je možné že to je zánět žil? nebo něco se žílami? Na gyn vyšetřeni prý v pořádku ultrazvuk. bolest se zvyšuje.... Máte zkušenosti už jste to někdy zažila? co by to mohlo být? Už se mi to táhne moc dlouho.

Odpověď odborníka:

Rozhodnout musí klinické vyšetření lékaře, rtg a sonografické vyšetření. První myšlenka byla asi gynekologická potíž, ta je vyloučena, druhá - zhodnocení stavu žil a tepen jdoucích z pánve doi dolní končetiny. Tam je třeba provést nejen vyšetření klinické, ale i sonografické vyšetření - Doppler na průchodnost tepen a žiil. Teprve potom, pokud nález bude negat, je třeba pomýšlět na bolesti z bederní pateře a tím směrem další vyšetření. S vyšetřením by se nemělo otálet a vyšetření by mělo být co nejdříve. Při každém interní a chirurgickém odělení je cévní poradna nebo přímo cévbní ambulance. Tam, zajděte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: