Za jak dlouho po norethisteronu otěhotnět

Dobrý den, prošla jsem si řadu dotazů, ale odpověď jsem nenašla. Zajímalo by mne, za jak dlouho po braní NH (11 dní 2t.denně) kvůli posunu menstruace, je bezpečné otěhotnět, zda např. již v následujícím cyklu, resp. kdy se zvýšené hodnoty hormonů vrátí do normálu (např. androgenní účinek na plod apod.)? (pozn. mám také autimun.tyreoiditidu, zda příp. nějak souvisí). Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormon , který je obsažen v NES, se rychle vyloučí a neměl by vliv ani kdyby se užíval v těhotenství . Proto se může otěhotnět hned v následujícím cyklu. Thyreoiditis by mělabýt v l. trimestru kompenzována dle hodnot hladin hormonů stítné žlázy. Norethisteron je zcela obvyklý prostředek jak k udržení cyklu, tak při odsunu menses, na plod vliv nemá. MUDr. Vilém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: