Za jak dlouho po rizikovém chování jít na testy na kapavku?

Byl jsem na erotické masáži a bohužel se mi dotkla vagínou přetaženého penisu. Zjistil jsem si, že HIV zevním kontaktem snad nehrozí, že? Rád bych se zeptal proto na kapavku. Nyní je 16 dní po masáži a já nemám příznaky, nicméně bych pro klid v duši asi zašel na test. Můžete poradit kdy, kam a jak se provádí? Případně zda je to nutné... Děkuji moc!

Odpověď odborníka:

Kapavka by se projevila v průběhu dvou týdnů hnisavým výtokem z močové trubice. I další pohlavně přenosné choroby bývají symptomatické. HIV se však dlouho projevit nemusí. Pokud nedošlo ke styku, tak je jakákoliv nákaza nepravděpodobná. Vyšetřit se můžete nechat na urologii, kožním nebo infekčním oddělení.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: