Za jak dlouho po vysazeni zeleza se to projevi v krvi?

Syn 1,5 let uzival skoro rok zelezo (Aktiferrin pak Maltofer). Asi mesic jsem mu leky vysadila a na zelezo se soustredila v jeho jidelnicku (je na ciste rostlinne strave podle knihy od dr. Strnadelove). Syna stale casto kojim. Ja sama mam take malo zeleza a uzivam preparaty ma doplneni. Tyto jsem vysadila a zacala jsem uzivat Floradix. Hodnoty posledniho krevniho obrazu u syna stouply. Je podle Vas mozne, ze Maltofer muze mit nejaky dojezd? Pred par lety mi jeden lekar tvrdil, ze zelezo z pilulky poskytne zasobu jen na jeden den. Podotykam, ze syn jinak dobre prospiva. Dekuji

Odpověď odborníka:

Těžko takto soudit, abychom mohli přesně říct, proč má Váš syn nyní hodnoty železa a hemoglobinu v krvi lepší, museli bychom znát přesnou hodnotu těchto parametrů ihned po doužívání oněch preparátů s železem. Takto je možné, že se mu hladina železa zvedla díky těmto praparátům, protože měl. např. deficit železa a pouze došlo k jeho doplnění a nyní si správnou hladinu udržuje, nebo se tak stalo díky Vaší výživě se zaměřením na větší dávky železa a také díky kojení s Floradixem. Čili těžko říct, každopádně myslím, že pokud má nyní hladinu železa v normě, není nutné užívat umělé preparáty a můžete dál doplnovat pouze přírodní cestou. Doporučím Vám ale kontrolu krve cca za 6 týdnů. S pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: