Za pár dnů plnoletá, ale ne čistá

chtěla jsem se zeptat. Jdu na separaci očního víčka a beru pervitin. Přátelé říkají, že bych měla aspoň na měsíc přestat, kvůli narkoze je to pravda? a pokud by mi odebírali krev, aby mohli něco určit (ať už se jedná o cokoliv spojené s operací) je možné, tam pervitin najít, pokud bych s tím nepřestala? Byli by i nadále informovaní rodiče, zákonní zástupci, pokud by zbývalo pár dní do dovršení operace?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pervitin se v krvi i jiných vzorcích dá velmi dobře prokázat, ale není to součást rutinního vyšetřování. Pokud by se na to přišlo, Vaši rodiče či zákonní zástupci by jistě ´byli informováni. Ale v prvé řadě, Vaši přátelé mají pravdu v tom, že byste pervitin měla vynechat minimálně měsíc před operací a úplně nejlíp úplně. Pokud užíváte pervitin, průběh anestezie i probouzení z ní mohou mít řadu komplikací, i život ohrožujících.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: