Zachování účinku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost otěhotnění. V sednidenní pauze jsem 3. den měla nechráněný pohlavní styk. 4. den jako obvykle jsem dostala menstruaci. 7. den jsem dostala lehký průjem, který postupně pokračoval ještě několik dní. U prvních dvou tablet z nového platíčka si nejsem jistá úplným vstřebáním. V tomto cyklu se chráním i další ochranou. Teď jsem navíc dostala zánět močových cest a naordinovány byly antibiotika Amoksiklav. Je možné, že bych díky úplnému nevstřebání prvních tablet mohla být těhotná? (ze styku v pauze). Cyklus před pauzou byl brán bez chyby. Po tento celý cyklus je nutné se chránit i jinak, že? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ne otěhotnění není možné na základě snížené účinnosti tablet v dalším cyklu. naprosto se nemusíte obávat. V cyklu , kdy jste užívala antibiotika ale opatrnost je na místě. s pozdravem MUDr. Vilém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: