Záchvat úzkosti

Dobrý den,trpím záchvaty ůzkosti.Objevují se cca 2x týdně vždy mezi 20-21:30hod,brečím,křičím a ptám se na důvod mého života,vždy to samovolně zmizí,tak vím,že to musím vydržet.Beru 200mg Zoloft, 2mg Rivotril,3mg lexaurin,100mg dogmatil.....vlastně ani neznám svou diagnózu,k psychiatrovi chodím již 17let,už jsem vyzkoušela snad všechny medikamenty,jediný Zoloft mi dělá dobře.Tyto úzkostné záchvaty mam posledních 5let a zhoršují se co se týče frekvence.Chci se zeptat proč se to děje a jestli už třeba na zoloft přestávám reagovat,beru ho 8let,děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záchvaty paniky, které se u Vás objevují mají určitě nějaký důvod. Vím, že josu velice nepříjemné a že Vás hodně trápí. Je dobře, že alespoň samy odejdou, i když jejich prožitky musí být velmi náročné. Je určitě dobře, že chodíte pravidelně k Vašemu psychiatrovi. Myslím, že dívkyléků, které užíváte jsou již poměrně vysoké a už výše bych asi nešla. Zoloft je velmi dobrý lék a má minimum nežádoucích účinků. Napadá mě, zda byste nechtěla zkusit metodu prodýchání, když Vás záchvat postihne. Jedná se vlastně o metodu relaxace, kdy se opřete zády o stěnu a soustředíte se jenom na své dýchání, které je v pravidelné frekvenci. Někomu pomůže mačkat v rukou pytlík s ledem. Nebo můžete zkusit metodu, kdy si představujete nějakou situaci, kdy se cítíte bezpečně, třeba mořské pobřeží a uklidňující mořské vlny. Také by bylo dobře, kdy byste navštívila nějakého psychoterapeuta, který by Vám mohl pomoci zjistit proč se to děje, protože Vaše úzkosti mají určitě nějaký původ. Držím Vám palce, děkuji za Vaši otázku a důvěru a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: