Záchvat ve spánku

Dobrý den, před zhruba 2 mesici jsem mel záchvat ve spánku, následně CT bylo negativní. Následně jsem zasel za neurologem a ten me poslal na mag. rezonanci a EEG - opět vše negativní. Ted mám jít na 24 hod. monitoring EEG, nicméně mi bylo doktorkou receno, ze mi hrozí sebrání ridicaku a nemožnost nadále pracovat, je to možné? Pracuji u policie, ale ridim jen mimo práci občas. Zachvat jsem mel prozatim 4x. Medikaci beru dle neurologa. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michale Pokud bylo podezření na epileptický záchvat a ten se navíc opakoval, tak CT, MR mozku pochopitelně může být negativní- ty mají jen vyloučit ev poškození mozku jako nádor a pod, které také někdy záchvaty spouští. EEG také může být negativní. Variantou při nejasnosti a ojedinělém záchvatu je EEG provedené po nevyspání, nebo potom video EEG několik hodin. S opakovanými záchvaty nemůžete jistě řídit a lékař Vám to měl hned vysvětlit a je i povinen poslat o tom vyrozumění na příslušný dopravní odbor kde se vystavují řidičské průkazy. Pokud je dále pacient stabilní, dodržuje léčbu a režim lze za určitých okolností řízení opět povolit. V případě jistoty, že se jedná jen o záchvaty v noci, se někdy dá povolit řízení s omezením jen na noční dobu. Existují i další omezení- obsluha nebezpečených strojů, ale i nošení zbraně. Pokud se jedná o opakované epileptické záchvaty jistě bych již nasadil léčbu. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x