Záchvaty

Pane doktore, v poslední době jsem zažila několik záchvatů, a to po vypití kávy, Coldrexu, obyčejné štávy s vodou. Stoupnul mi puls a tlak, a začala jsem se dusit a dávit. Jednou jsem si musela zavolat záchranku, píchli mi pouze apaurin. Mám nyní pořád strach, že dostanu záchvat a začnu se zase dusit. Mohou tyto záchvaty být od srdce?

Odpověď odborníka:

Nevím jestli záchvaty máte pravidelně, nebo nepravidelně. Potíže pravděpodobně nejsou od srdce. Může se jednat o postižení jícnu nebo hltanu. V některých případech se nenalezne žádná organická příčina a jde pouze o funkční poruchu. Je důležité jíst a pít pomalu, vyhýbat se nápojům s bublinkami, příliš horkým nebo studeným nápojům. Pokud vás záchvaty obtěžují často, bude vhodná konzultace s ošetřujícím lékaře, který rozhodne o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x