Záchvaty bušení srdce

Dobrý den, jsem ve třetím týdnu těhotenství, pan doktor mi při posledním vyšetření řekl, že je zárodek moc nízko a hrozí, že o něj mohu přijít. Mohu toto nějakým způsobem ovlivnit? Dále, od narození mívám záchvaty bušení srdce, je to velice nepříjemné, občas mám tendence upadat do mdlob. Nijak toto léčeno nebylo, na kardiologii mi řekli, že se mám vyhýbat stresovým situacím a nelekat se, nicméně poslední dobou jsou tyto záchvaty častější. Chápu, že to může souviset s hormonální změnou díky graviditě, ale bojím se, že se mi ten záchvat jednou nepodaří "rozdýchat", protože jsou čím dál častější, delší a intenzivnější. Prosím o radu, zda na toto existuje nějaká léčba, příp. kam se obrátit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nijak nemůžete ovlivnit místo uložení zárodku a v zásadě i to, jestli se bude zdárně vyvíjet. Kvůli častému bušení srdce si určitě znovu zajděte na kardiologii, musíte kardiologovi podrobně popsat Vaše potíže.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Virová žloutenka typu C a riziko vzniku vaskulitidy
Články: Virová žloutenka typu C a riziko vzniku vaskulitidy
Vaskulitidy jsou zánětlivá...
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Články: Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Divertikly jsou výchlipky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: