Začínajúci ekzém - brať kortikosteroidy?

Dobrý deň, pred rokom (v marci) sa mi vyhodil ekzém. Najprv na jamkách v predlaktí, neskôr tiež na stehnách, podbrušku a hlavne na rukách. Na prstoch sa mi vytvorili pľuzgieriky, ktoré svrbeli. Kožná mi nevedela zistiť, čo to vlastne je; ja nechcem lekárom fušovať do remesla :-) ale podľa obrázkov a príznakov to vyzeralo identicky ako dishydrotický ekzém (čo som lekárke aj navrhla a hovorila, že je to možné). Celý rok to bolo v poriadku, teraz sa mi opäť začína vyhadzovať pár pľuzgierikov v lakťovej jamke. Chcela som sa opýtať, či môžem na to aplikovať masť Elocom už teraz - spomalí, prípadne zastaví sa tým šírenie ekzému? (pred rokom mi pomohol) Testy na kontaktné alergie vyšli negatívne. Ďakujem za odpoveď!

Odpověď odborníka:

Vzhledem k lokalizaci ekzému(jamky loketní, stehna) by mohlo jít i o atopický ekzém, pak Elocom krém na rychlé odhojení je krátkodobě vhodný.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: