Zácpa

Mohu poprosit o radu jak dal postupovat,mam potize s travenim a zacpou.toto resim projimadlem-bez nej na toaletu jdu jednou za tyden.potize po jidle s nadymanim i po lecich pro nadymani.nic nepomaha.mel jsem vred na dvanacterniku v mych 15 ti letech.po te jiz vysetreni nezatnamenalo zadny narust..pouze ruzova sliznice.nevim uz na koho se obratit.pri vysetreni sono nic nenalezeno,,ale potize stale pretrvavaji uz leta.nadmutost,zacpa.bez pripravku projimadla se neobejdu a ani to nezabira na 100 procent.prosim o pomoc.dekuji David

Odpověď odborníka:

Bohužel na projímadla se vytváří návyk, bezpečná je pouze Laktuloza, a vláknina třeba Psyllium...tyto lze užívat dlouhodobě, jiná právě přestávají účinkovat...je samozřejmě nutné si nechat udělat vyšetření konečníku a tlustého střeva a poradit se na gastroenterologii !!

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: