Zácpa

dobrý den pane doktore prosím opomoc.diag.k590 zácpa nález:pacient včera hodně jídla maso,ovary,1 kg.pomerančů,2 guláše,jogurty,banán. S:difusne bolesti břicha O:afebrilní,spolupracuje,dysurie neguje,3x zvracel,ráno průjem,horečka 38.břicho klidné,měkké prohmatné v nivo,peristaltika oblenana,bez splichoty,aperitonealní,,H plus L BPN,tapomant bilat.negativní,jizva klidne,plasticka,bez herniaci. PR:tuhá stolice. klin:colica abdominalis pri obstipaci RTG:MASICNI OBSTIPACE CELEHO COLON,BEZ ZNAMEK ILEU TH.na odděleni klyzma s castečným vyprázdnění a úlevou.Jeden den,sem se takto nechtěně přejedl,a v noci jsem začal zvracet a bolelo mě břicho a měl jsem horečku,horečku jsem ještě měl,když jsem přijel domů s nemocnice ale ta potom ustala.V nemocnici mi dělali sono břicha i rentgen břicha měl jsem zvýšené leukocity 11,7.a ještě jaterní testy byly zvýšené 24 a normaje nějak 7-17.Chtěl bych se vás zeptat,od té doby už tak týden,mám takovou světlejší a možná až trošku do žluta stolici,myslíte že by to mohlo být od toho?a ještě bych se chtěl zeptat,jestli by lékaři poznali jestli nemám hepatitídu,u té sem četl,že je také žlutá stolice?jestli toto přejedení mi nemohlo způsobiz tu hepatitídu?děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Mohlo by jít o onemocnění žlučových cest či slinivky, rozhodně znovu navštivte lékaře. Hepatitida (pokud tím myslíte virový zánět jater) je málo pravděpodobná.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Články: Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Křečové žíly jsou poměrně...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Sedm mýtů o klíšťatech
Články: Sedm mýtů o klíšťatech
Existuje mnoho mylných...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: