Zácpa

Dobrý den, již týden se léčim se zánětem vaječníků a užívám antib. Dalancin c a Entizol vag. tablety. Už 4 dny jsem nebyla na velké straně a dost mě bolí břicho v oblasti vaječníků. Mám strach, aby díky zácpě nedošlo k zánětu slepého střeva. Žádná projímadla brát nechci, protože v normálním životě mám se zažíváním dost velký problém. Nestrávím ani vlákninu ani mléčný cukr. Prosím, poraďte, jestli je strach na místě. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání antibiotik by bylo dobré přidat k obnovení střevní mikroflóry i probiotika (volně prodejná v lékárně, užívejte je nejlépe s nejméně 4- hodinovým odstupem po užití antibiotik). Samozřejmostí by měl být dostatečný příjem tekutin, také dbejte na přiměřený pohyb, střevní peristaltiku můžete podpořit i masáží břicha (po směru hodinových ručiček). Pokud by problémy přetrvávaly nebo se objevila silná bolest, navštivte lékaře.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: