Zácpa

  • Dotaz od: Ing. Zdeněk
  • Publikováno: 8.3.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již dlouho užívám léky (Isoptin, Tritazide,Rosucard,Warfarin) na kardiovaskulární problém (FS) bez zjevných problémů. Asi před půl rokem jsem začal navíc užívat lék Kamirén (prevence na urlg) a od té doby trpím prakticky trvalou zácpou.Mohl by být příčinou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zzácpa nepatří mezi typické nežádoucí účinky Kamirenu (tento lék ale může snižovat tlak - stejně jako další léky, které užíváte a proto je potřeba při jeho užívání sledovat tlak i tepovou frekvenci). Nevím, jestli zácpa nemůže mít ve Vašem případě jiné příčiny (snížený příjem tekutin nebo vlákniny, omezení pohybu?). Pokud bude zácpa přetrvávat i při zvýšeném příjmu vlákniny a tekutin (zde dejte ale pozor, pokud máte omezení příjmu kvůli srdci), doporučuji poradit se s Vaším praktickým lékařem, ktreý Vám ev. doporučí vhodné a šetrné projímavé prostředky.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: