Zácpa

Dobrý den. Před třemi roky mi byla zjištěna cukrovka 2.stupně,léky ale žádné neberu.Také asi od té doby trpím zácpou.Když téměř ustalo přirozené vyprazdňování střev,začal jsem občas používat projímadla (Regulax-kapky) a to asi každý třetí den .Jejich účinnost se ale postupně snižovala a tak jsem musel zvyšovat dávky. Dnes již téměř nepůsobí vůbec a tak jsem začal používat klystýr,což fungovalo. Poslední dobou ale mám pocit,že k dokanalému vyprazdňování nedochází ani takto.Nevím ale,jestli používám klystýr správně .Nevím kolik a jaké tekutiny mám do sebe napustit.Stačí pouze vlažná voda? Poradíte mi prosím? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v první řadě bych doporučil vyšetření tlustého střeva, co je příčinou Vaší zácpy.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: