Zácpa a díky tomu aritmie

Dobrý den, přibližně 3 roky zpátky (mám 22 let) mě trápila jakoby tupá bolest v žaludku cca půl hodiny po každém jídle. Jídlo mi v žaludku jakoby ztěžklo na pár hodin a silně jsem se potil. Toto se opakoval někdy na jaře, někdy na podzim, nebylo to v kuse, řekněme 2 měsíce z celého roku. Takže jsem to přes doktora neřešil. Objevily se ale další problémy ve formě hlenu ve stolici a častého pocitu nucení. Před rokem a půl jsem musel na wc 3-4 za den, stolice šla krásně ven ale byla i s hlenem, někdy jsem šel vytlačit jen hlen samotný. Před cca rokem a půl situace vygradovala do míry kdy jsem musel i 7-8x za den s pocitem nucení a vyměšování hlenu s menšími kousky stolice. Tato situace skončila v den kdy mi uvnitř střev jakoby něco prasklo, byl jsem na wc potom ještě asi 10x a ve stolici se objevovala často čerstvá krev s průjmem. Přineslo mi to ale obrovskou úlevu a následující 2 dny byly jako v ráji bez obtíží, na wc 2x denně, žádný hlen. Potom se situace vrátila do normálu a já zase začal chodit 3-4x za den s hlenem. Osobně mi to nevadilo, až do posledních 2 měsíců kdy se mi vrátilo vše. Na záchod denně dojdu 8-10x, převážně ze sebe nedostanu skoro nic, spíše jen hlen hlen hlen. Mám střídavě průjem, zácpu a cítím se unavený. Problém mi začala dělat nově arytmie pokud se nevyprázdním, srdce změní svůj rytmus a já se zakašlávám a občas i vykašlu hustý bílý hlen. Toto trvá opravdu až do doby dokud nezajdu na wc a nevyprázdním se byť je to jen hlen s trochou stolice. Nejhorší je ale že trpím už spíše zácpou a při tom se arytmie ozývá skoro pořád protože se vyprázdnit nemůžu, něco to blokuje. Čekám už skoro 2 měsíce že ta věc zase praskne a já se zbavím všech obtíží, ale neděje se tak naopak to ještě graduje. K lékaři jsem zatím nešel ze strachu z případných vyšetření - hadice až do žaludku atd., to bych nesnesl, proto píšu na internet a žádám o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane Tomáši, pokud příznaky vyvolávají podezření na onemocnění zažívací trubice, je vyšetření zažívací trubice standardním postupem k upřesnění příčiny obtíží. Doporučuji Vám absolvovat komplexní gastroenterologické vyšetření (klinické, laboratorní, zobrazovací a endoskopické). Jiným způsobem jsou příčiny Vašich obtíží stěží vyšetřitelné, a tím pádem příslušný léčebný postup stěží stanovitelný. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: