Záda

Dobrý den, reaguji na Vaši odpověď,za níž děkuji. Měla bych mít jistě určitá vyšetření,ale byla jsem u nás na ORT a tam mi dali jen krční límec,udělalli RTG jen C páteře i když jsem jim říkala,že mě bolí i v oblasti lopatek a střílí mi to do té hrudní kosti a poslali na RHB,která jak jsem psala byla velmi bolestivá a myslím,že mi spíše uškodila. Na NEU byli se mnou také rychle hotoví,zeptali se,jestli chci prášky na nervy a více je nezajímalo. Nemůžu dát ani hlavu dolů,kdzž to udělám,projede mi ostrá bolest od krku až dolu a pohyb je trhaný. Nemohu sedět na tvrdém,ani dlouho stát. Cítím,jako když mám v té páteři pořád napětí a nedokážu se uvolnit,. Moc Vás prosím poraďte na koho se obrátit,nebo co dělat.

Odpověď odborníka:

Já byxh byl trpělivý a u té rehabilitace zůstal, tam se nejedná jen o za každou cenu o zvýšení rozsahu hybnosti, ale i zhodnocení svalové nerovnováhy, odhalení a odstranění dráždivých bodů v oblasti kolem lopatek, boj za posílení mezilopatkového svalstva, relaxaci a odstranění bolesti. Potom všechny tyto instrukce je třeba řádně provádět doma. Zvažte i lázeňskou léčvu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x