Zadní rýma

Již tři týdny mě trápí rýma a kašel, resp. usazené hleny daleko v mých dutinách. Nejdříve jsem byla týden klasicky nachlazená, ale teď je mi už dva týdny výborně, ale stále odkašlávám a rýmu mám ně klasickou, ale - abych to popsala trochu laicky - žlutý hlen musím tahat opravdu skoro až "z paty". Nosní kapky na to nepomáhají, hlen je usazen až daleko za nosem a vysmrkávání je obtížné a většinou po takových kusech hlenu. Nachlazení se mi objevuje navíc vždy, když letím někam do zahraníčí (v posledním roce nejméně 4x, což u mě taky nebylo dříve normální). Můžete mi prosím poradit, jestli se opravdu v mém případě stále jedná o "zbytky" z nachlazení, nebo mám zajít k lékaři pro stěry atp? Děkuji za odpověď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Hano, doporučila bych Vám navštívit Vašeho praktického lékaře, který by Vám pro začátek mohl předepsat např. tzv. Bendovy kapky - dobrou léčbu právě na tuto, jak popisujete, zadní rýmu, pokud by Vám Bendovy kapky nepomohly, pak doporučím výtěry na ORL. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: