Žádost o posouzení

Dobrý den, chci se zeptat pred rokem a pul se mi zvětsila uzlina pod celistí,na orl me doktorka poslala na sono,a zjistili že mam perimandidul rezistenci z vnitrni strany vlevo,dle UZ reaktivni uzlinz submand, bez postizeni submand.žlázy.opakovane sem byl u zubare kde vyloučili patologii.nicméne lok nález vypada jako zubní záležitost.Ihned sem vymenil stomatologa.Několikrat se mi od te doby udělal zanet na dasni a otekl mi zub.Rezistence nesouvisí s vyvodem submand žlázy.Vždy kdzy se nachladim nebo mam chripku uzlina se mi zvetsi.Muze jit o nej vaznejsi onemocneni?Děkuji Daniel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k otokům dásní bych se zaměřil na možnost přítomnosti poddásňového zubního kamene, který může být příčinou zánětlivého stavu. Navštivte tedy dentální hygienistku pro dokonalé vyčištění a 14 dní si vyplachujte ústa 0,2% roztokem chlorhexidinu (Corsodyl, Curasept). Pokud obtíže nezmizí, navštivte prosím přímo čelistní chirurgii pro specializované vyšetření. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: