Záhadné pálení nohou

Já už jsem zde psal o tom že mě již delší dobu (nejen) pálí nohy, jenže stále je záhadou příčina. Z neurologie mi dali prozatím lyricu, která částečně pomáhá. Tím "částečně" myslím to, že před dvěma lety, když jsem ještě žádné léky nebral, mě to pálilo skutečně tak, že jsem nemohl ani spát, protože mě to každou noc vždycky vzbudilo a musel jsem se jít na pár hodin projít, než se to jakštakš dalo dokupy, nemohl jsem sedět na židli, nic, a v létě když byly vedra to bylo skutečně tak, že jsem přišel domů a každou hodinu sem si ty nohy musel sprchovat studenou vodou, abych ty pařáky přežil. Teď už je to sice lepší, ale stáleto pálení tam cítím, i když v mnohem menší míře. Krom toho mě ty nohy navíc stále bolí a když mám na sobě dlouhé kalhoty, tak mi ta kůže strašně štípe, najednou je ta oblečená část těla celá jakoby horká a jakýkoliv oděv na spodní polovině těla je prostě utrpení. Při chůzi sto není tak hrozné, navíc chlad tomu pomáhá, takže teď v zimě to venku přežiju, ale doma prostě musím chodit v trenkách, protože v dlouhých kalhotech ani kraťasech prostě nevydržím déle jak 5 minut. A teď se chci právě zeptat, když se doteď nepřišlo na to čím je to způsobeno, myslíte že je šance že se ještě něco objeví? Protože mám pocit že už mě byly provedeny snad všechny testy a že sem byl kde se dalo. Akorát jsem si tedy ještě všiml, (vzhledem k tomu že mám crohna) že když se vyprázdním, tak je to pálení a bolesti nohou trochu mírnější, ale nevím jestli to není jenom mé zbožné přání, nicméně mě napadlo, jestli ty nervy co jsou ve střevech, nemůžou být v důsledku toho zánětu nějak poškozené, a jestli se ta bolest, když je střevo plné a ty poškozené nervy jsou drážděny, nemůže nějak přenášet do nohou. Je to teda asi blbost :) ale nic jiného mě nenapadá. Myslíte že je to teoreticky možné? A pokud by bylo, dá se tomuto pálení a nepříjemným pocitům v nohou nějak zamezit? Děkuji předem za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše teorie, pokud jsem si dobře pochopila, asi vysvětlením Vašich potíží nebude. V jednom z minulých dotazů jste psla, že EMG bylo hraniční. Takže pokud je to již delší dobu, asi je na zvážení kontrola, zda se nález nějak horší. Pokuýd ano, asi by měla být provedena příslušená laboratorní vyšetření, onkologická prevence a event. i lumbální punkce . Pokud ne, tak ještě by měla být vyšetřena páteř, Léky určené k léčbě polyneuropatie se mohou s výhodou kombinovat.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Potvrzeno: pásový opar zvyšuje riziko mrtvice
Články: Potvrzeno: pásový opar zvyšuje riziko mrtvice
Riziko mozkové příhody...
Pijte černý čaj, snižuje krevní tlak – a nejen to!
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Články: Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Nespecifické střevní záněty...
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x