Zahlenění

Dobrý den pane doktore,loni v prosinci jsem měla virózu , dost jsem kašlala - dostala jsem penicilin, do týdne jsem byla v pořádku. Od té doby mám ale dost častý "pocit zahlenění" nebo "něco v krku" co nejde odkašlat. Dočetla jsem se že to může být i refluxní choroba jícnu - v březnu jsem byla na gastroskopickém vyšetření, ne kvůli tomuto problému ale kvůli jinému - byl mi zjištěn slabý zánět žaludku nic více. Ten jsem léčila, po 2 měsících kontrola - vše v pořádku. Jsem alergik (pyly, trávy) ale již pár roků bez vážnějších problémů. Nyní na plánované alerg.kontrole mi p. doktorka při vyšetření na FENO přístroji zjistila vyšší hodnoty - v průduškách mám zřejmě slabý zánět který by se mohl rozvinout v astma. Můj problém se zahleněním by s tím prý mohl souviset. Rýmu nemám vůbec ale v posledních 3 měsících mívám více či méně neprůchodný nos. Přes léto tyto problémy byly menší, nyní se to zhoršilo. Dostala jsem nosní spray AWAMYS (1xráno) a ústní spray ECOBEC (ráno a večer 1 vstřik). Tyto léky beru již týden a stav se "zahleněním" se ani trochu nezlepšil, neprůchodný nos mi spíše uvolní Olynth nebo podobné kapky. Chtěla bych se zeptat co jiného by mohlo být příčinou těchto mých problémů, je to již dost obtěžující a nepříjemné. Děkuji za odpověď Inka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se oopravdu jednat o chronický zánět průdušek, popř. chronický projev alergie. Doporučoval bych proto kontrolu u ošetřujícího lékaře a případně také na ORL. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x