Zahleneni

Dobry den, pred casem jsem v poradne pokladala dotaz "dutiny ?". Podle rady pani doktorky jsem vyhledala praktickeho lekare, ten naznal, ze se jedna o opravdu zanet dutin ( udelal vyter z krku, z toho hlenu zrejme) a nasadil antibiotika, s tim, ze by to po dobrani melo byt dobre. Je pravda, ze mi ustoupily bolesti za ocima a pod ocima pri predklonu, usi. Stale ale mam stejny problem s hleny, stikaji jakoby do krku, smrkam ( nekdy zelene hleny velke mnozstvi, nekdy hleny pruhledne, stale ale mnoho ), nekdy me to nuti ke kasli. Pres den mam nekdy nosni dirky ucpane, stridaji se, neni to ale jakoby "komplet" ucpane, dychat nosem mohu, ale je to nekdy tezsi. U praktickeho lekare pri poslechu nebyl zadny problem. Co s tim ? Snazim se hodne pit, prestala jsem tedy uzivat Ambroxol, nevim, jestli je vhodne ho uzivat dlouhodobe. Stale vyplachuju nos svarenou vodou se soli, to mi dela dobre. Pres den splicham nos sprayem morskou soli, mam pocit sucheho nosu. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Krásný den,někdy i po přeléčení infektu zústávají delší dobu obtíže,které již nejsou léčitelné antimikrobními prostředky.Je zapotřebí určitého času,aby se normalizovaly anatomické a funkční poměry v oblasti horních cest dýchacích,obnovilo se správné nosní dýchání a adekvátní funkce Eustachovy trubice.U disponovaných osob může bohužel infekt odkrýt dosud latentní alergické onemocnění.Myslím,že v případě,že Vaše obtíže jsou stále omezující, by byla vhodná opětovná návštěva u ORL lékaře,který o Vás pečoval.Pokud by vyslovil podezřejí na respirační alergii,jistě se postará o další péči v odborné ambulanci.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: