Zákolení

Dobrý den pane doktore, již měsíc mám otok na levém zákolení, deset dní jsem po jedné tabletě užívala lék /název již nevím/ a nanášela dvakrát denně asi 3 týdny Almiral gel, ale otok je stále. Je možné, že mi otok vznikl následkem cvičení?

Odpověď odborníka:

Patrně se nejedná o otok, ale o t, zv. Bakerovu cvystu, což je cysta v podkolení, která je spojena většinou drobným kanálkem s dutinou kloubní. Cysta, pokud je to cysta, se punktuje, ale trvale se vyléčí jen odstraněním celého útvaru. Tedy ortopedické vyšetření, rtg kolena a vyšetření diagnostickým ultrazvukem v podkolení. Dle nálezu potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: