Zaléhání uší

Dobrý den, chci se zeptat mám častý problém se zaléháním uší. Někdy je to provázené nachlezení, což beru jako celkem normální. Nicméně někdy se stává, že tomu tak není. Není to nic bolestivého spíš divný pocit. Je to nepříjemné zejména kvůli tomu, že se celkem aktivně potápím. Nicméně i přes zalehlé uši nemám problém s vyrovnáním tlaku a popravdě řečeno se to ve vodě většinou zlepší. Byl jsem s tím i na ORL, ale nic nezjistili všechna vyšetření v pořádku, dokonce i se zalehlýma ušima jsem slyšel bez sebemenších problémů. V případě, že mám zalehlé uši a provedu valsalvův manévr na suchu většinou mi odlehne jen na chvíli. Chápu, že zodpovídání lékařských dotazů po internetu je složité, ale ptám se tak kvůli tomu že jsem v zahraničí. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Těžko odpovědět. Pokud zaléhání souvisí s funkcí Eustachovy trubice, tak se její stav může docela aktuálně měnit, to by potvrdilo jen její opakované vyšetření při Vašich různých stavech. A není to nic vážného ani zvláštního. Pokud by to byl jen pocit zalehnutí, bez změn tlaků ve středním uchu, bylo by vhodné podrobnější vyšetření hlavy, včetně neurologického.

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: