Zaléhání uší.

Dobrý den. Již několik let pozoruji problém zaléhání uší. Není to intenzivní, ale neopakuje se to s pravidelností. Když se problém projeví drží se min. 3 měsíce. Nic nepomáhá. Musím se předklonit, hlavu až ke kolenům a pak teprve mi uši odlehnout, ale při prvním polknutí je to znova. Žádné jiné zdr.problémy nemám, s ničím se neléčím. Beru pouze Xyzal v období alergie trav. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém může být v poruchách proudění vzduchu ze středouší, což pak působí poruchy tlaku v uchu jako při potápění nebo letu v letadle. Může to souviset jak s otékáním Eustachovy trubice, tak se stavem ucha jako takového, možné jsou i jiné příčiny. Pokud Vás problém příliš netrápí, zvládáte ho odbourat pouhým předklonem, není nutná další léčba. Pokud však Vás trápí více nebo máte-li obavy či pochybnosti, je jistě vhodné nechat se zkontrolovat u ORL lékaře. Léčbu žádnou (kromě té, co sama píšete) nemohu poradit, neboť závisí na příčině.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: