Zalehlé ucho

Dobrý den, již týden mám zalehnuté ucho. Byla jsem u lékaře, který diagnostikoval minimum tekutiny v Eustachově trubici. Lékař mi ucho tzv. profoukl - to mělo výborný účinek ale ne na dlouho po této aplikaci mi napsal mi léky ( Erdomed, sinupret a jestě třetí ale nevím jméno), na tyto léky hodně piji ale trubice stále není uvolněna (v uchu mi šumí a je i nadále zalehnuté). Je nějaká možnost o rychlé uvolnění mimo píchnutí? Rýmu ani jiné příznaky jsem neměla. K zalehnutí ucha došlo převýšením. (zkoušela jsem různé metody - podržet nos a zkusit vydechnout, zívat, žvýkat.. a nic :( Děkuji Vám za brzkou odpověď a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v rámci onemocnění uší neexistuje rychlý postup, jen u zánětu středouší u dítěte. Ke zlepšení efektu léků můžete ještě přidat kapky do nosu ( byť není rýma) a ideálně nějaký lék na alergii, protože má účinek proti otoku. Samoprofukování - zacpete nos rukou a "smrknete "- bude imitovat profouknutí lékařem. V tomto případě se obrňte trpělivostí.

MUDr. Karolína Dostálová
MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: