Zalehlé ucho

V květnu jsem nastydla.Od té doby mám zalehlé levé ucho.po dvou mesících jsem šla na ORL,kde mi ale nedokázali pomoci,protože jsem akorát zjistila,že jsem těhotná.Problémy s uchem ale začali v době ,kdy jsem těhotná ještě nebyla.problém neustává.některý den slyším lépe.skoro dobře a třaba za dvě hodiny neslyším vůbec.ucho nejde profouknout.prý je problém ve středouší.Nejspíš tekutina.myslím,že to mám od rýmy,která proběhla v květnu.Prý mám počkat.že se to po porodu zlepší.Je to dost obtěžující.Mám o ucho docela strach.je mi 30 let a už jsem hluchá.Neslyším,když na mě lidi mluví a do toho třeba hraje rádio.hlasitější muzika-třeba koncert mě až bolí.Přece musí být nějaká léčba.Hlavně mě překvapuje,že každou chvíli slyším jinak.Stav hluchoty není pořád stejný:někdy slyším celkem dobře,někdy hůř a někdy vůbec.Prosím o radu co dál.nemohu takhle přece čekat ještě rok.V době kojení mě také nikdo nebude chtít léčit.

Odpověď odborníka:

Bohužel nevím o Vašem stavu spoustu věcí. Takže jen orientačně asi jde o poruchu sluchu díky tvorbě tekutiny ve středním uchu. Zkoušejte co nejčastěji provzdušnovat uši jako potápěč- ucpěte si úplně nos a pak tlačte jakoby na smrkání. V uších by mělo praskat případně i bublat, toto dělejte co nejčastěji. Ale určitě by bylo vhodné kontrolní ORL vyšetření event. i audiometrické vyšetření

MUDr. Pavel Strnad
MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Biologická léčba mění k lepšímu i osudy českých pacientů
Nos potřebuje pro své zdraví vlhko
Články: Nos potřebuje pro své zdraví vlhko
Stačí, když nastydnete, a...
Alergie na slunce
Články: Alergie na slunce
S časem dovolených a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: