Zalehlé ucho

Dobrý den, mám rýmu a od včerejška dost zalehlé ucho. Ucho mě pobolívalo jen včera. K večeru zalehnutí povolilo, ale když jsem se vyspala, ucho jsem měla znovu zalehlé. Občas mi v tom uchu i tak zajímavě hučí. K doktorovi se bojím. Jsou na to nějaké kapky nebo to odlehne samo? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý de, k lékaři se nebojte, bude to mazová ucpávka v uchu, která se někdy vytvoří. Není to žádná nemoc ani ostuda, zajděte na ambulanci, kde vám odborně pomohou. Jakékoliv domácí intervence nebývají úspěšné, naopak, snaha o čištění ucha mnohdy stav zhorší, nejhorší jsou tzv. štětičky, ty nikdy neužívejte nejbezpečnější je růžek ručíku po každém mytí. Pokud však máte aktuálně rýmu, je nutné léčit ji a teprve po jejím odeznění, kdyby potíže neustávaly, navštivte ORL ambulanci - tyto potíže, co uvádíte, mohou být v souvislosti s rýmou a s jejím vyléčením pominou. Pokud bude ale ucho bolet, dojděte na ambulanci ORL ihned, bude tam těžší zánět. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: