Zalehlé ucho

Dobrý den, trpím mírnou alergií a kvůli tomu jsem musel celkem často smrkat. Jednou jsem ovšem smrkal dost intenzivně, až mi zalehlo v pravém uchu a mám ho zalehlé již 3. den. Byl jsem na orl, řekl jsem, že to mám asi od toho smrkání - doktorka se mi podívala do uší, nosu a konstatovala,že jsou zvukovody čisté, ale že to bude od té alergie. Předepsala mi Avamys a Aerius. Předepsala to správně? Má fakt zalehlé ucho, vzniklé "přesmrknutím" něco společné s mou mírnou alergií? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- alergie je v zásadě forma zánětu, vyznačuje se větší reaktivitou- tkáně mají tendenci například více otékat. Zalehnutí ucha bývá spojováno s poruchou funkce tzv. Eustachovy trubice, která za normálních okolností zabezpečuje svou průchodností spojení ústní dutiny a středouší, čímž se vyrovnávají tlakové poměry ve zmíněném středním uchu. Přechodnou dysfunkcí této spojky dojde k podtlaku ve středoušním prostoru a vpáčení bubínku. Avamys ve spreji napomáhá zprůchodnění nosu /brání náhradnímu ústnímu dýchání",/ Aerius má kromě antialergického působení schopnost redukovat zánětlivou odpověď sliznic. Vaše lékařka Vás skvěle vybavila, pokud by po 10-14 dní nedošlo k úlevě, jistě můžete zajít na kontrolu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: