Zalehlé ucho

Již 2. týden mám zalehlé levé ucho a značně zhoršený sluch. Na ORL lékař nic nenašel,pouze mi ucho vyčistil a dal mi nosní sprej Tafen nasal a tablety Clarinase. Řekl, že léčba bude chvíli trvat. Jenže já nic nevysmrkávám,nic mě nebolí, a nevím co mám dělat dál. Slyším zevnitř jak dýchám ale teď už se tento problém zklidňuje-při delší době v klidu se slyším méně. Jenže sluch mám pocit , že se mi zhoršuje. Prosím o radu, předem mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá slečno Lucie. Zalehnutí ucha je zcela jistě nesmírně nepříjemný fenomén. Zpravidla je způsobeno přechodnou poruchou funkce tzv. Eustachovy trubice, která za fysiologických okolností provzdušňuje středouší a brání vpáčení bubínku. Pokud stav neodezní během několika dní, ORL lékař někdy indikuje tzv. polizeraci, vzdušnou sprchu- proto je vhodné se objednat na ušní oddělení ke kontrole. Někdy jsou pocity plnosti v uchu a jeho "zalehnutí" udržovány poruchou statiky a dynamiky krční páteře, pak pomůže cílená rehabilitace.
Myslím, že ve Vašem případě by bylo nejlepší požádat o koordinaci diagnostiky a léčby v ordinaci praktického lékaře.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: