Zalehlé ucho a šum

Mám takový problém. Už přes 3 týdny jsem nachlazená (rýma, kašel). Asi před týdnem jsem ale začala mít pocit, jako by mi zalehlo v pravém uchu. Myslela jsem si, že až se zbavím rýmy, už nebudu mít problém s uchem. Ovšem teď se mi zdá, že k zalehnutí se přidal i mírný šum. Taky pokud si zakryji levé ucho, tak jen ztěží slyším šepot a vše se tak "tlumí". K lékaři, pokud by to nebylo nutné, jít nechci. Prosím poraďte Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Karolínko, nevím, zda by pro Vás návštěva ORL ambulance nebyla nejjednodušším řešením. Zalehnutí ucha bývá poměrně častým doprovodem kataru horních cest dýchacích, jde o projev poruchy fungování tzv. Eustachovy trubice. V nekomplikovaných případech onemocnění se fysiologické poměry spontánně restaurují při obnově volného nosního dýchání, někdy však porucha provzdušnění středouší přetrvává. V ORL ambulanci je možné provést přesnou diagnosu a případně i obtíž zaléčit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: