Zalehlé ucho po perforaci

Dobrý den, mám na Vás dotaz pane doktore. Přítelkyně prodělala asi před 2 lety úraz perforaci bubínku. Po 3 měsících porodila a při tlačení ji bubínek napraskl. Byl aplikován Framikoin, stav se zhojil. Rok byl klid a nyní se vyskytl problém. Ucho zaléhává. Na ORL bylo řečeno, že je bubínek zhojen. Že pravděpodobně nebude problém u nich. Čili dostala žádanku na Neurologii a CT. Kde by mohl být problém? Nebo je to jen shoda náhod? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marku, zaléhání uší může mít více příčin a důvodem nemusí být perforace bubínku před lety. Také zhojený bubínek neznamená, že by ucho nemohlo zaléhat. Na ORL by mělo být provedeno vyšetření ucha, vyšetření sluchu (minimálně audiometrie a tympanometrie), endoskopické vyšetření nosohltanu. Teprve pokud jsou všechny tyto nálezy v normě, lze říci, že příčina asi nebude v ORL, a odeslat pacienta k dalšímu specialistovi. Nevím, zda Vaše přítelkyně všechno toto měla a zda neurologické vyšetření může vysvětlit zaléhání uší. Pěkný den.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zalehlé ucho po perforaci | Od: Marek | 11.4.2014 09:07
Audiometrii na ORL podstoupila, ta je v pořádku. Nyní má jít na vyšetření CT páteře a Neurologii.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: