Zalehlé ucho při rýmě

Dobrý den, mám problém se zalehlým uchem. Jsem si vědoma toho, že jej způsobuje rýma a že je to "normální" proces, avšak znepokuje mě, že nevyrovnaný tlak v uchu začíná nepříjemně bolet. Bolest je podobná tomu, jako když si na ucho silou tlačíte. Obávám se zánětu středního ucha, ale při něm by myslím měla být bolest zřetelná a akutní. Tato je spíše jen velmi silně nepříjemná. Je nutné vyhledat ORL? Spreje do nosu samozřejmě užívám a ibalgin pro případný zánět též. Předem Vám děkuji za odpověď, s pozdravem Lenka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte rýmu, následně zalehnutí ucha a poté se dostavuje i bolest bude nutné vyhledat ORL lékaře k posouzení stavu a ev. nasazení ušních kapek/ Otobacid, Otipax/, ATB nebo v krajním případě provedení paracentesy.Podotýkám, že zalehnutí uší při rýmě je normální, bolest už ne!!! Samoterapii máte správnou, jen ještě ucho zaledujte!!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x