Zalehlé ucho při zánětu středního ucha

Dobrý den. Po velké rýmě jsem dostala zánět středního ucha. Dostala jsem antb.Ucho mě nějak zvlášt nebolelo,ale zalehlo mi. Po návštěvě orl mi doporučili nosní kapky. Chci se zeptat jestli je nomální,že už ho mám skoro 14 dní zalehlé a neustále mi tam šumí. Kdy mohu očekávat,že to přestane je to dost nepříjemné. Děkuji Gábi

Odpověď odborníka:

Dobrý den Gábi! Zalehnutí ucha je způsobeno nedostatečným provzdušněním středoušní dutiny po proběhlém nebo stále ještě probíhajícím zánětu (vlivem zánětu v oblasti Eustachovy trubice dochází ve středouší ke vzniku podtlaku nebo se zde může hromadit i sekret). V každém případě znovu navštivte ORL lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zalehle usi | Od: Vladimír Motl | 5.10.2014 07:33
Mám už 6 měsíců zalehlé obě uši a zadní rýmu, přes den několikrát neprůchodný nos. Byl jsem ve dvou nemocnicích a u 3 ambulantních lékařů. Eustachova trubice na obou stranách funguje.

Všichni dávali do souvislosti s úrazem hlavy před 10 měsíci a tinnitem, který je minimální a dokonce mám pocit, že to šumění není tinnitem, ale průvodním jevem právě toho zalehnutí.

Prosím o Váš názor a děkuji.
reagovat
re:Zalehle usi | Od: uLekare.cz | 6.10.2014 09:59
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: