Zalehlé ucho v těhotenství

Dobrý den,jsem těhotná a přes měsíc jsem měla silnou rýmu, zánět vedlejších dutin.Nepomohli kapky, ani antibiotika. Od tý samý doby mám přes den zalehlý ucho hlavně levý, večer vždy odlehne. Byla jsem na doporučení i na ORL, doktor mi provedl punkci, žádný hnis nebo zánět nezjistil, prý jde o normální rýmu. Uši mi prohlédl taky, ale nic mi k tomu neřekl. Rýmu mám sice stále, už ne tak silnou /trpím na celoroční rýmy/ ale ucho mám zalehlé přes den stále, už mi to začíná být nepříjemné, jsou to už dva měsíce. Mám znovu zajít na ORL nebo stačí k obvoďákovi, nebo můžu něco zkusit sama?špatný že z důvodu těhotenství nemůžu na žádný rentgen či podrobnější vyšetření...Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samoléčba mě žádná nenapadá, snad jen proplachování nosu mořskou vodou nebo sprejem minerální vody. Doporučuji nejdříve navštívit obvodního lékaře, který posoudí aktuální stav (jaká je nyní rýma..) a podle toho se rozhodne, co dál. Může se jednat i o normální stav v těhotenství - dochází k prosakování sliznic a někdy tím pádem prosákne i nosní sliznice i přilehlá sliznice Eustachovy trubice a pak zaléhají uši. Jsou-li obtíže výrazné, lze předepsat některé léky na splasknutí otoku sliznic (jaké, to posoudí ošetřující lékař).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: