Zalehlé uši

Dobrý den mám takový problém, pracuji v hlučné továrně a nosím špunty do uší (party plugs) ale i přesto mám pocit že začínám mít nějak zalehlé uši nevím jestli je to špatným zavedením špuntů do uší, ale někde jsem četla že špunty vtlačují ušní maz hlouběji do ucha a může dojít k ucpání.Je to opravdu možné ? Uši si ale pořád čistím jen vodou

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Petro. Bez prohlédnutí Vašeho zvukovodu a dalších testů (audiometrie...) není bohužel možné se k problému přesněji vyjádřit, zamiřte tedy k lékaři. Ucpání mazem je sice běžnou příčinou "zalehnutí" a špunty k tomu přispívají, vzhledem k práci z hlediska sluchu rizikové je ale podrobnější zhodnocení nutné. A je také na místě poznamenat, že "špunty" skýtají sluchu jen velmi omezenou ochranu...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Včasná diagnóza osteopenie může ochránit před vznikem osteoporózy
Obrna
Články: Obrna
Určitě si představíte...
Před řídnutím kostí chraňte celou rodinu, nejen sebe
Články: Před řídnutím kostí chraňte celou rodinu, nejen sebe
Osteoporóza neboli řídnutí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Herpes genitálií
Články: Herpes genitálií
Herpes (opar) genitálií...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: