Zalehlé uši

Dobrý den, jmenuji se Lucie a je mi 15 let. Chtěla bych vás poprosit o radu. Už 8 dní mám zalehlé obě uši. Mám i angínu a rýmu, takže jsem byla u své doktorky a mám antibiotika, jenže zalehlé uši mám stále. Zkoušela jsem inhalaci (vařící voda s kuchynskou solí) už 3x, ale rýma se neuvolnila. Já se snažím smrkat, ale ono to nejde, tak se snažím pomocí té inhalace rýmu uvolnit, ale zatím se nedaří. Antibiotika na krk mi zabírají, ale zalehlé uši mám furt, a myslím, že se to možná zhoršuje, už ani nevím jaký to je dobře slyšet. Chtěla jsem vás poprosit, co mám dělat, už je to hrozně únavné, přece jen ted budou Vánoce a já skoro vůbec neslyším. Celá ta angína začala, když jsem měla 39 teploty, teplota pak nebyla, ale pak jen bolest v krku, tekla mi z nosu krev a zalehnutí uší. Prosím, pomozte mi, neslyšet je pro mě noční můrou, protože už tak trochu nedoslýchám, chodím na pravidelné kontroly každých půl roku. Prosím, pomozte mi, co nejdříve, děkuji předem, strašně moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! Budete to muset vydržet, uši Vám odlehnout, až pomine nachlazení. Důvodem jejich zalehnutí je otok v oblasti ústí eustachovy trubice, kudy se vyrovnávají tlaky ze středoušní dutiny. Nepokoušejte se otok "profouknout", můžete si zánět rozšířit do středouší. Pomoci by mohly dekongesční kapky do nosa, ale opět je zde nebezpečí šíření infekce, jakmile se trubice otevře. Vyčkejte a berte to jako tréning. Pak můžete být za návrat sluchu zase vděčná. Nebojte rýma není na dlouho... Inhalace jsou určitě dobré, zkuste proplachy nosa vincentkou nebo mořskou vodou (na webu hledejte např. návod na (džala) néti). Tím můžete hojení rýmy uspíšit.

 
Líbí se vám odpověď?
+23 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: