Zalehlé uši

Dobrý den, mám zánět vedlejších nosních dutin, a zalehly mi obě uši,zalehlé uši mám už 5 dní.Chtěla bych se zeptat,jestli je to normální a jestli uši sami odlehnou . Děkuji

Odpověď odborníka:

Katar horních cest dýchacích zpravidla postihuje zároveň struktury s podobnou výstelkou.Zánět tzv.vedlejších dutin je tedy doprovázen často zduřením nosní sliznice,zároveň jsou projevy zánět.charakteru i v dutině ústní,Tzv.Eustachova trubice,která vyrovnává tlak ve středoušní dutině s atmosférickým a umožňuje tak normální slyšení,probíhá od horních stoliček do středouší.Její ústí v ústním prostoru se často slepí,vznikne tak tzv.převodní porucha sluchu pro dysfunkci Eustachovy trubice,ve středouší je podtlak a to má za následek vpáčení bubínku/a tím blokádu šíření zvuku/.Ve většině případů pomůže péče o odstranění nosní obstrukce,stav je přechodný a nevyřeší se pokusy o čistění ucha!Při trvající poruše dokáže ORL lékař provést tzv.vzdušnou sprchu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření spánku
Články: Vyšetření spánku
V případě poruch spojených...
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Infarkt myokardu může člověka zastihnout kdekoli: umíte účinně pomoci?
Vyšlo to! aneb Co čekat v raném těhotenství po umělém oplodnění
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: