Zalehlé uši

Dobrý den, sice jsem několik rad na zalehnuté uši již četla, ráda bych ale radu slyšela konkrétně na můj případ. Prodělala jsem nachlazení bez teplot s poměrně silným kašlem a rýmou, které přetrvávají přibližně 9 dní. Rýma sice mírně ustupuje (používám sprej do nosu Olynth) ale necelé dva dny mi střídavě silněji a slaběji zalehají uši (mění se i v závislosti na poloze hlavy). Ráda bych se zeptala, zda je zalehání uší v normě, do kdy by mělo odeznít a zda není třeba (zatím) vyhledat lékaře. Děkuji, Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Radko, pravděpodobně jde o tzv.tubární katar při rýmě,který by měl po skončení rýmy odeznít. Jde v podstatě o prosáknutí sliznic sluchových trubic,které se tímto prosáknutím uzavřou a nevyrovnávají tlak mezi středním uchem a vnějškem. Pokud bude zaléhání po odeznění rýmy přetrvávat,běžte raději k lékaři. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: