Zalehlé uši, pískání

Zdravím, již 4 dny se potýkám s pískáním v uších, které se chvilkama stupňuje. Nejvíce jej pociťuji v naprostém tichu. Občas dochází k "hučení" a mám pocit zalehnutí uší. Tyto příznaky mám po autonehodě. Na rentgenu mi nic zjištěno nebylo. Lékař mi sdělil, že v případě zhoršení mám dojít na ORL. Nicméně můj stav je stále stejný, nezlepšuje se, ani nezhoršuje. Můj dotaz tedy zní, mám ještě počkat, zda problém sám neustoupí, nebo mám vyhledat ORL? Popřípadně mohu se zeptat, co zalehnutí a pískání vyvolává? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Lenko. Příčin pískání v uchu může být řada - ve Vašem případě připadá v úvahu dysfunkce v oblasti krční páteře po autonehodě (zde nutno vzít v úvahu, jak přesně nehoda probíhala a jaká případná poranění by mohla způsobit - normální RTG páteře neznamená, že se "nic nestalo"...), může jít ale samozřejmě i o primárně ušní problém (zde v lednu v dotazu také líčíte zalehnutí ucha - jak se tehdy situace vyvinula?) - nemáte i nyní rýmu nebo jiné příznaky infekce dýchacích cest?. Myslím, že ORL vyšetření je vhodné, na postupu se ale každopádně domluvte s Vaším praktickým lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: