Zalehlé uši-těhotenství 35tt.

Dobrý den paní doktorko, mám vážný prblém se zalehlíma ušima.Tetno problem přetrvává již tři týdny.Mám stále rýmu a měla jsem i zánět průdušek , na který mi byl předepsán V penicilin.Na ORL jsem byla , ale paní doktorka mi řekla, že mám vše průchodné a není co by mi mohla předepsat, mám pocit , že těhotných se všichni bojí.jen si mám kapat Vincentku a počkat až to přejde.Jediné co mi napsala jsou prášky Aerius , ale ty jsou na alergie a vůbec mi nepomáhají.Prosím mám za tři týdny rodit, a už vážně nevím co mám dělat.

Odpověď odborníka:

Milá Evo- máte jistě pravdu, že lékaři často v těhotenství až zbytečně úzkostlivě omezují předepisování léků Aerius není jen lék alergiků, v praxi využíváme jeho obecně protizánětlivého působení /omezení nadměrného tkáňového otoku, nadbytečné sekrece../ Pokud máte stále rýmu, špatně nadechujete nosem- pak zaléhání ucha může souviset právě s tím, že "náhradně" dýcháte ústy. Nevím, zda máte nějaký nosní sprej, pokud by nedostačovalo jeho působení, poraďte se s praktickým lékařerm o předepsání účinnějšího prostředku/např. Avamys/.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x