Zalehnutí ucha

Dobrý den, Před 2 týdny jsem měl rýmu a k tomu i to že mi často zalehávají uši. Zašel jsem k doktorce a ona říkala ze to nejspíše bude rýmou. Teďkon rýmu uz vlastně nemám ale uši mi stále zalehávají. Co mám teď dělat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte v uších mazové zátky ,budete mít zřejmě tubární katar, což je pouze podtlak v uchu vyvolaný otokem sliznic v nose a vokolí E. trubic. Stav se spontánně upraví, vy sám pouze aplikujte nosní kapky a profukujte E. trubice tkzv. Valsalvovým manévrem/ při ucpaném nosu rukou foukejte nosem proti odporu/.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: