Záleží interupce na velikosti plodu?

Zdravím, byla jsem u svého gynekologa, na prohlídce, a oznámil mi, že jsem těhotná... hned začal vykládat, že interupce není možná, když viděl můj výraz ve tváři... Do těhotenského prúkazu napsal termín porodu. Doma jsem si k tomu sedla s matkou, a počítali jsme, a došli jsme k závěru, že jsem cca v 9. týdnu.. Doktor tvrdil už při prohlídce, že podle velikosti plodu (5,12cm) už nelze jít na interupci... Co si o tom mám myslet? záleží velikost plodu na možnosti podstoupení interupce? Podle toho co jsem přečetla na internetu, na tomhle vůbec nezáleží.. na fotce z ultrazvuku sou napsané tyto údaje.. 11w6d, předpokládám skoro 12 tyden, proto prosím o rychlou reakci, a o rady, co dál, jestli lze potrat provést... děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

dobrý den, doktor pracoval správně, pokud jste 12.tý ukončený, dle UZ jste, již nelze provést interupci na vlastní žádost.jen z genetických důvodů do 24.týdne.ultrazvuk je spolehlivější metoda hodnocení stáří těhotenství než dle měsíčků.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x