Zalomená špička vrtáku v zubním kanálku

Dobrý den, při čištění zubních kanálků došlo k ulomení špičky vrtáku asi 1,5 mm, přičemž se paní zubařce nepodařílo ho vytáhnout ven. Zůstal tedy na místě a kanálky mi paní zubařka vyplnila. Od té doby neustále přetrvávají slabší či silnější bolesti v dásni směřující až k uchu /6ka vpravo nahoře/, přicházejí a odeznívají, občas je nutné užít analgetikum. Může být zdrojem bolesti onen vrták a co se s tím dá dělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bylo čištění kanálku provedeno správně, pak by vrtáček neměl ničemu vadit (dokonce je považován za nejdokonalejší výplň). Přesto pokud máte i po endodontickém ošetření obtíže, vyhledejte znovu svou zubní lékařku. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: