Žaludeční kýla nebo důsledek aritmie?

Pane doktore. Chtěla bych se zeptat,co mám dělat. Min. rok jsem zasílala dotaz(níže),na který mi bylo odpovězeno. Tuto odpověď jsem zaslala obv.lékaři své maminky. Načež postoupila již druhé "celkové" vyšetření (bohužel nemám dokumentaci k dispozici ani výsledky),jenž nepřineslo nic nového,opět,že má shubnout:-(,snad jen to,že když ji vysadili všechny léky,ulevilo se jí. Nyní, po půl roce má jít na operaci šedého zákalu,přičemž dostala další léky.Poslední dobou mám pocit,že se stav zhoršuje, když je jí zle,je bledá, slabá,třese se, sní půlku z půlky krajíce chleba a celý den proleží plus příznaky popsané níže. Co vím,má diagnostikovanou aritmii srdce,jestli i žaludeční kýlu. Ale CT udává,že neměla a celkové krevní testy též nevím,zda-li je má.Bohužel žiji v OL kraji a maminka v LIB.Takže nemám víc informací,ale zajímal by mne Váš názor,popř. kam se máme obrátit,aby diagnostikovali co jí opravdu je,nebo případně,co to může být a zároveň jí odlehčili od léků, i mě připadá,že jich bere příliš.Nechci,aby celé dny proležela a protrápila.Děkuji za Vaši odpověď a odborný názor. S pozdravem.Petra M. (Dotaz od: Petra Publikováno: 19.7.2013 Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala na svou maminku. Celý život tvrdě pracovala, teď už je v důchodu(67) a kupodivu se její zdravotní stav zhoršil. Zadýchává se,má bušení srdce s tím,že se zapotí (jakoby návaly) a to třeba když přejde doma přes chodbu, moc nejí, Vždy jedla co měla chuť, teď sní půl rohlíku a je jí zle. Vrací se jí žaludeční šťávy (někdy i přes léky,které jí mají pomoci). Je cukrovkářka, inzulín bere 2x denně. Podstoupila vyšetření na srdíčko(prý má srdce jako mladice),zátěžové testy(plíce též v pořádku), gastroskopie,kterou podstoupila 2x, kde jí řekli, že má žaludeční kýlu. Dostala prášky i na srdíčko,a na tu kýlu. Vždycky byla plná síly a energie,je fakt,že přecházela pár nachlazení...Zajímalo by mě,co to může být?Děkuji za Vaši odpověď a názor.)

Odpověď odborníka:

Nevím jaké přesně vyšetření maminka podstoupila a jaké léky bere. Někdy je problém najít příčinu potíží pacienta a trvá to dlouho. Na dálku bez anamnézu a vyšetření nemocné se těžko rozhoduje a radí. Potíže mohou být i od žaludeční kýly. Ale vím ze zkušeností, že by bylo dobré, kdyby to jenom trochu šlo, že si maminku vezmete k sobě, aby byla více pod dohledem. Nevím jestli tu možnost máte, dále se vždy lidé brání stěhování, jsou tam zvyklý, mají tam známé atd. Lékaři řeknou půlku věcí, aby neobtěžovali. Více nevím jak vám poradit, ať vše dobře dopadne

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: