Zaludecni vredy

dobry den jsem rad ze se muzu s vama podelit o sve zdravotni problemy.asi pred tremi mesici mi bylo zjisteno endoskopickym vysetrenim zaludecni vredy.cely zivot se venuji posilovanim a rad bych se k tomu vratil,jen to muj konicek nic jineho me nebavi muzu v tom pokracovat?z pozdravem Marian

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mariane. Asi Vám moje předchozí odpověď nebyla doručená. Určitě můžete nadále posilovat, není důvod Vám cvičení zakazovat. Pro léčbu vředové nemoci je důležité eradikovat Helicobactera pylori (pokuď byl u Vás prokázán), dále poctivě dlouhodobě užívat léky - inhibítory protonové pumpy -omeprazol, loseprazol.... A vyhýbat se dráždivé stravě (alkohol, káva, kořeněná ostrá jídla). A nakonec taky je důležitá psychická pohoda- a k té Vám cvičení jenom dopomůže.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: